⛟ Gratis verzending NL & BE 🕐Dezelfde dag verzonden ♻ 30 dagen bedenktijd 🔒Veilig & achteraf betalen

0

Je winkelmand is leeg!

Wat betekent TPU?

Het materiaal TPU wordt steeds vaker gebruikt bij hoesjes voor de telefoon of tablet. In dit blog gaan we dieper in op wat nou TPU precies is. Verder lees je de voor- en nadelen van het TPU materiaal! Kom je er nog steeds niet uit? Dan kan je ons dat gerust laten weten en adviseren wij jou!

Wat betekent TPU?

TPU staat voor Thermoplastisch Polyurethaan. Het materiaal is een combinatie van hard plastic en siliconen materiaal. Je kunt een TPU-hoesje herkennen wanneer je het hoesje iets kunt buigen. Thermoplastisch Polyurethaan heeft diverse eigenschappen. Enkele daarvan zijn elasticiteit en weerstand tegen slijtage. In de video zijn de verschillen tussen hard - plastic, silliconen en TPU materiaal beter zichtbaar.

Voordelen van TPU materiaal

  • Voordeel van TPU materiaal ten opzichte van hard plastic is dat je het kunt buigen. Hierdoor is het hoesje flexibel en daardoor duurzamer omdat het niet af kan breken bij eventuele vallen.
  • TPU materiaal is steviger dan het siliconen materiaal omdat het een combinatie is van hard plastic en siliconen materiaal. Hierdoor is je smartphone beter beschermd dan wanneer je kiest voor siliconen hoesje. Het TPU-materiaal biedt uitstekende bescherming bij vallen.
  • De hoesjes zijn makkelijker aan te brengen en verwijderen van je telefoon dan hoesjes die van hard – plastic zijn gemaakt. Hierdoor is het ook eenvoudiger om het hoesje schoon te maken wanneer het vies of vettig aan voelt. Het materiaal kun je gewoon schoonmaken met water.
  • Het is gemaakt van glad rubber en trekt daardoor geen stof aan.
  • Het materiaal sluit naadloos aan op je telefoon.
  • TPU is licht van gewicht.

Nadelen van TPU materiaal

  • TPU kan soms een beetje glad aanvoelen. Voornamelijk als je het hoesje al een tijdje niet meer schoon hebt gemaakt. Zorg er dan ook voor dat je het hoesje een paar keer in het jaar schoon maakt zodat je genoeg grip hebt. 
  • Hoesjes die gemaakt zijn van TPU kunnen na een loop van tijd verkleuren. Dit zien we voornamelijk terug bij transparante hoesjes in combinatie met witte telefoons.  

Wat raad PhoneSafe.nl aan?

Wij raden TPU aan omdat het een duurzaam materiaal is wat uitermate geschikt is als telefoonhoesje! TPU wordt vaak gebruikt voor achterkantjes maar kan ook gebruikt worden voor de binnenkant van een book case. Daarnaast zijn er TPU hoesjes in talloze kleuren, zowel transparant als ondoorzichtig en voor bijna alle toestellen! Ideaal dus.


Laat een comment achter

Onze team gaat het eerst goedkeuren alvorens je het online ziet!